Jak się usuwa konta na facebooku?

Jak się usuwa konta na facebooku

Jak się usuwa konta na facebooku

Zakładając konto na Facebooku nie musimy obawiać się, że później będą jakiekolwiek problemy z jego usuwaniem czy ukrywaniem pewnych ważnych dla nas informacji.

Jeśli jednak znudził Ci się Facebook i nie chcesz być już członkiem tego portalu społecznościowego, przeczytaj w jaki sposób można usunąć swoje konto i dane na nim zawarte.

Krótki sposób na usunięcie konta na Facebooku

  1. Zaloguj się na swoje konto na Facebooku i kliknij na link http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account. Wówczas na monitorze Twojego komputera pojawi się informacja „Jeśli uważasz, że nie będziesz więcej korzystał z Facebooka i chcesz usunąć swoje konto, możemy się tym zająć. Pamiętaj jednak, że nie będziesz mógł reaktywować tego konta, ani odzyskać jakiejkolwiek zawartości, którą tam dodałeś. Jeśli chcesz nadal skasować konto, kliknij „Wyślij”.”
  2. Postępujemy według instrukcji zawartych w komunikacie i klikamy ‚Wyślij’. Następnie skrupulatnie podążaj za wskazówkami, które co rusz będą pokazywać się na Twoim ekranie.
  3. Przygotuj się, że będziesz proszony, aby wpisać hasło i przepisać tekst, który pojawi się na obrazku. To zabezpieczenie, aby nikt niepożądany nie mógł skasować Twojego konta, jak również Ty nie będziesz mógł skasować konta innego użytkownika.
  4. Na podanego przez Ciebie w trakcie rejestracji maila zostanie wysłana informacja, że  Twoje konto zostanie usunięte w ciągu czternastu dni. W tym czasie nie loguj się na Facebooka, gdyż będzie to oznaczało, że rezygnujesz z usunięcia konta. Nie klikaj również w ikonkę Facebooka na innych stronach, nie klikaj w „lubię to” i nie loguj się na innych stronach za pomocą swojego konta na Facebooku.
  5. Po upływie czternastu dni wszystkie Twoje posty, zdjęcia, komentarze, itd. zostaną nieodwracalnie usunięte z Facebooka.

Drugi sposób usunięcia konta na Facebooku

  1. Zaloguj się na swoje konto. Zjedź kursorem na dół głównej strony i kliknij w sekcję „Pomoc”.
  2. W wyszukiwarce wpisz wpisz „usuń konto” i rozwiń listę najczęściej zadawanych pytań.
  3. Na stronie jest zakładka FAQ – czyli najczęściej zadawane przez użytkowników portalu pytania i wyszukaj zapytanie „W jaki sposób mogę trwale usunąć swoje konto?”
  4. Na monitorze komputera pojawi się informacja na temat Twojego zapytania. Facebook poinformuje Cię, że jeśli chcesz całkowicie usunąć konto wszelkie informacje, które wprowadziłeś czyli zdjęcia, posty, komentarze i linki zostaną na nieodwracalnie utracone. Istnieje również opcja tymczasowego usunięcia konta. W takim przypadku wszystkie informacje, które posiadasz na swoim koncie nie zostaną wykasowane. Po ponownej aktywacji konta wyglądać ono będzie tak jak w chwili dezaktywacji.
  5. Kliknij w http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account. Tak, jak w przypadku pierwszej metody, tak i w tym przypadku pojawi się komunikat „Jeśli uważasz, że nie będziesz więcej korzystał z Facebooka i chcesz usunąć swoje konto, możemy się tym zająć. Pamiętaj jednak, że nie będziesz mógł reaktywować tego konta ani odzyskać jakiejkolwiek zawartości, którą tam dodałeś. Jeśli chcesz nadal skasować konto, kliknij „Wyślij”.”
  6. Kliknij ‚Wyślij’. Wpisz hasło i kod z obrazka. Twoje konto zostanie usunięte w ciągu czternastu dni. W tym czasie nie loguj się na Facebooka, gdyż będzie to oznaczało, że rezygnujesz z usunięcia konta. Nie klikaj również w ikonkę Facebooka na innych stronach, nie klikaj w „lubię to” i nie loguj się na innych stronach za pomocą swojego konta na Facebooku.
  7. Po upływie czternastu dni wszystkie Twoje posty, zdjęcia, komentarze, itd. zostaną nieodwracalnie usunięte z Facebooka.

Tags:

About the Author

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top